Cursussen

CursussenCursus basis E.H.B.O.


Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit klinkt bekend, maar lang niet iedereen bereidt zich erop voor. Heb je kleine kinderen of een familielid dat bijzondere aandacht behoeft? Of heb je belangstelling in eerste hulp, bijvoorbeeld omdat je zelf als omstander of slachtoffer betrokken bent geweest bij een ongeval? Dan is wellicht een cursus eerste hulp wellicht iets voor jou.


Wij organiseren deze cursus samen met onze collega-verenigingen uit Hulsberg en Schimmert. De gezamenlijke cursus duurt 10 lesavonden van 2½ uur en wordt gevolgd door een examen. De minimumleeftijd voor het deelnemen aan de cursus is 15 jaar. .


De eerstvolgende cursus start in het voorjaar van 2019 teNuth. De kosten van deze cursus (incl. examen, cursusmateriaal en handboek) bedragen xxx Euro. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt deze cursus geheel of gedeeltelijk. Je kunt dit vinden in uw polisvoorwaarden of op de website van uw zorgverzekeraar.


Heb je interesse om deze cursus te volgen of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op. Bij succesvolle afronding ontvang je je diploma Eerstehulpverlener .


Een EHBO-cursus is niet hetzelfde als een cursus bedrijfshulpverlening die bij de meeste bedrijven op grond van de ARBO-wetgeving sinds enkele jaren verplicht is. Zo bevat een EHBO-cursus geen brandpreventie en -bestrijding. Wel gaat een EHBO-cursus veel dieper en grondiger in op de kennis van eerstehulpverlening. Het is dan ook een misverstand dat een bedrijfshulpverlener altijd EHBO'er is of andersom. Wel wordt aan EHBO'ers in de meeste gevallen vrijstelling verleend van het EHBO-deel van een BHV-cursus.


Het Diploma Eerste Hulp dat je van ons na een succesvolle afsluiting van uw cursus ontvangt, wordt verstrekt door het Oranje Kruis. Het Oranje Kruis heeft voor personen die in het bezit zijn van een geldig diploma een (beperkte) aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.Cursus reanimitie en AED bediener


E.H.B.O. Nuth organiseert i.s.m. Hart voor Nuth 2x per jaar een cursus reanimatie en AED. Deze cursus bestaat uit 2 avonden van 2 uur, na afloop ontvang je een certificaat dat 2 jaar geldig is. Tevens worden er 3x per jaar een herhalingsles aangeboden. Voor inwoners van gemeente Nuth en voor personen die in Nuth werken is deze cursus geheel gratis mits je je inschrijft bij HartslagNu. Kijk voor meer informatie op www.nuth.nl/hartvoornuth.

Copyright © E.H.B.O. Nuth