Vereniging en lidmaatschap

Vereniging en lidmaatschap

Onze vereniging voor eerste hulp bij ongelukken (EHBO) is (her)opgericht in 1970. Haar werkgebied strekt zich voornamelijk uit over de plaatsen Nuth, Wijnandsrade en Vaesrade, gelegen binnen de Gemeente Nuth. Onze vereniging telt 20 leden. Wij zijn aangesloten bij de Limburgse Bond voor Eerste Hulp Bij Ongevallen, beter bekend als EHBO Limburg.

Het lidmaatschap van onze vereniging staat met name open voor iedereen die in het bezit is van een EHBO-diploma van het Oranje Kruis. De contributie bedraagt € 25,00 per jaar per lid (2018).

In de contributie zijn begrepen:


  • de deelname aan herhalingslessen (incl. reanimatie/AED) en lezingen


  • de kosten van de tweejaarlijkse verlenging van het diploma.

Aan onze vereniging zijn 2 kaderinstructeurs verbonden. Zonder hun inzet en het enthousiasme is onze vereniging natuurlijk nergens. Wij blijven op zoek naar leden en andere geïnteresseerden die zich als lotusslachtoffer bij ons willen aansluiten, om zo aan de broodnodige (herhalings)lessen een zo realistisch mogelijke invulling te geven! Voor meer informatie kun je terecht bij de Landelijke Organisatie Tot Uitbeelding van Slachtoffers.ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING

Copyright © E.H.B.O. Nuth